Читај ми!

Грабовица, живот под водом

У кладовској општини поплавама је угрожено око 800 кућа. Најтеже је у Грабовици, где је, од 600 домаћинстава, под водом и даље готово свако друго. У селу је неисправна водоводна мрежа, а нема ни електричне енергије.

Поједини Грабовчани ни деветог дана од поплава не могу да уђу у своје домове. У делу села, такозваном левку, ниво воде је изнад метра.

Жељко Тодоровић каже да је под водом десетак-петнаестак кућа у том делу села. "Имамо угинуле животиње, имамо разноразне ствари које су по дворишту под водом и сад је то легло заразе. Организоваћемо се да што пре то покупимо да се ова вода не зарази још више", каже Тодоровић.

Житељи Грабовице помажу једни другима. Они чије куће нису поплављене примили су комшије које су побегле пред бујицом.

"Било нас је у почетку тринаесторо. Ми смо прихватили све који су били угрожени, који су успели да изађу, а нису имали куда. Прва инстанца им је била код нас", причају Панићи, који су примили породицу Кесерић.

Хуманитарна помоћ у храни, води за пиће, средствима за хигијену стиже свакодневно, а данас се монтира и пета пумпа великог капацитета, па ће се сваке секунде у Дунав преко насипа избацивати око 3.000 литара воде.

Ниво језера насталог услед поплава треба што пре снизити како би се вода повукла и људи ушли у куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије