Читај ми!

Мурал Тијани Јурић у Суботици

Осликавање мурала трагично настрадале Тијане Јурић на једној од стамбених зграда у суботичком насељу Радијалац биће завршено у току дана.

Уметник из Београда Андреј Јосифовски, и поред кише, јуче је успео да ослика највећи део мурала који представља лик Тијане Јурић, са исписаним њеним именом, годином рођења и смрти и поруком "Почивај у миру", преноси Танјуг.

"Идеја је потекла од Тијаниних другова, који су иницијатори да се ово направи и њеног оца који ме је позвао да дођем и да урадим мурал, што сам прихватио. Велика ми је част што ја осликавам овај мурал", каже Јосифовски.

Он је мурал радио у свом стилу – комбинацији боја за фасаду и спрејова, а очекује да ће данас бити завршен.

Мурал је рађен на основу Тијанине омиљене фотографије.

"Рекли су ми да је то Тијанина омиљена фотографија, са матуре, тако да смо решили да је овековечимо на тај начин", додаје 24-годишњи инжењер архитектуре из Београда.

Тијана Јурић је нестала 26. јула после поноћи, недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.

У Вишем јавном тужилаштву у Суботици против Драгана Ђурића се води истрага због кривичног дела тешко убиство, а прети му казна до 40 година затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије