Економијада, учење и дружење младих из региона

Током викенда у Београду такмичили су се ученици средњих економских школа. На овогодишњој Економијади, представили су програме својих школа и разменили искуства. Важније од такмичења је, кажу, идеја регионалног повезивања младих.

Све је почело пре шест година када су ученици Средње економске школе из Сарајева предложили да се организје Економијада, односно такмичење школа из региона. Тако се ове године у Београду окупило дванесет екипа. Међу њима су искусни такмичари.

"Прошле године сам учествовала на Паметној економијади у Тузли и стварно је незаборавно", каже Шила Бећиревић из Сарајева.

Азра Бешић из Тузле наводи да јој је ово прва Економијада, али да има искуства са других такмичења.

"Превасходно смо дошли да се дружимо и ово такмичење је некако дошло у други план", каже Ђорђе Луковић из Чачка.

У Паметној економији, квизу који се састоји из три рунде питања, такмичили су се ученици трећег и четвртог разреда.

"Трудили смо се да ово организујемо на најбољи начин. Квиз нам је негде ревијалног карактера, битније нам је да учествујемо него да победимо", каже Александра Зубовић из Друге економске школе у Београду.

Мартин Славић из Средње економске школе у Љубљани каже да су се приремали тако што су податке тражили и преко инетренета.

"Мени се свиђа ова идеја регионалног повезивања, да се упознамо, да се заједно такмичимо и да створимо некакве контакте за будућност, и уопште, један јако леп утисак сте оставили као домаћини", каже Филип Сатра из Прве економске у Загребу.

"Паметна економија подразумева да видимо где су наша деца из целог региона у области права економије. Самим учешћем овде су сви победници", сматра Дејан Недић, директор Друге економске школе у Београду.

Тако су се ученици упознали са смеровима и програмима других економских школа. А уз дружење и учење, кажу превазилазе се стереотипи који нас раздвајају.

На овогодишњој Економијади прво место припало је Другој економској школи из Београда, другопласирани су ученици Средње економске школе из Подгорице, а трећи су ђаци Економске школе из Чачка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво