Читај ми!

Протест због воде у Ужицу

Грађани у Ужицу протестовали, тражећи од Владе Србије да се у потпуности санира акумулација Врутци и тако обезбеди редовно снабдевање водом за наредних тридесетак година.

У Ужицу је одржан протест грађана, организованих преко друштвених мрежа, на којем је од Владе Србије затражено да се у потпуности санира акумулација Врутци и тако обезбеди редовно снабдевање водом за наредних тридесетак година.

Како је речено на протесту "Борба за живот Ужица" испред Градске куће, до сада је прикупљено неколико хиљада потписа за петицију у којој захтевају од Владе Србије и председника Томислава Николића да се, без даљих одлагања, приступи санацији акумулацији Врутци.

Од свих странака заступљених у скупштини града тражи се коначно и потпуно решење проблема аерозагађења и непристајање на било какве компромисе у вези са Врутцима.

Ужичани су на протесту изразили захвалност Војсци Србије која започиње изградњу алтернативног система водоснабдевања Ужица са изворишта Сушичка врела у општини Чајетина и поручили да ће им грађани Ужица помоћи на сваки начин, уколико то буде потребно.

"Ужице неће моћи да преживи без комплетне санације акумулације Врутци. Стручњаци 'Србијавода' треба да дају одговор на који начин то најбоље може да се уради. Једини прихватљив избор за нас је онај који ће обезбедити квалитетну воду у наредним деценијама", рекао је иницијатор протеста Никола Јанковић.

Јовановић је истакао да је од 5. јануара када су отпочели грађански протести више хиљада Ужичана потписало њихову петицију за санацију акумулације Врутци.

"Петицију, коју Ужичани и наредних дана могу потписивати на штандовима у граду, послаћемо Влади Србије и председнику Републике Томиславу Николићу са захтевом да се хитно почне са санацијом акумулације Врутци", нагласио је Јанковић.

До сада су у Ужицу одржана три протестна митинга под слоганом "Борба за живот Ужица", иницираних проблемима са квалитетом воде и забраном њеног коришћења за пиће и спремање хране, која је у Ужицу на снази од 26. децембра.

Влада Републике Србије закључила је на данашњој седници да је за обезбеђивање исправне воде за пиће у Ужицу неопходно у што краћем року изградити водоводну мрежу која ће градски водовод повезати са извориштем у општини Чајетина.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије