Читај ми!

Мали предах за најбоље студенте

За време празника многи наши студенти враћају се својим породицама и пријатељима. Сви одлично говоре стране језике и студирају у Европи или САД. Кажу да не намеравају да остану у иностранству.

Време новогодишњих и божићних празника је време и када се многи наши студенти враћају својим породицама и пријатељима. Зимски распуст користе за одмор, рекреацију, али и припреме за пријемне за наставак школовања, и даље у иностранству.

Били су и остали међу најбољима у својој генерацији. Сви одлично говоре стране језике, пре свега енглески, и студирају у Европи или Сједињеним Америчким Државама. По повратку из Цириха Урош није пропустио бал на матичном, Електротехничком факултету.

"Желео сам да видим како то изгледа, а и девојка ми добија награду па сам желео да присуствујем да видим доделу", каже Урош Марковић,  студент мастер студија на ЕТХ у Цириху.

Ивана је београдски Правни факултет заменила докторским студијама на Берклију. Ипак, када дође у Србију, обавезно посети своје професоре и потражи савете.

"Припала ми је та част да сам изабрана за амбасадора Беркли правног факултета тако да сам са неколико колега искпористила ту прилику и основали смо Беркли клуб Словена. Циљ је да промовишемо правну мисао и правну традицију из земаља из којих долазимо", каже докторанд Берклија, Ивана Страднер.

Михајло је један од шесторице из "Дрим тима" Математичке гимназије, који су истовремено уписали Тринизи колеџ. Предах у Београду користи како би спремио пријемни за докторске студије на Кембриџу.

"Слабо се виђамо док смо овде, то је зато што се тамо дружимо јако интензивно, кад год се вратимо овде углавном проводимо време или са девојкама или свако има неко своје друштво које није видео доста дуго, породицу", каже студент мастер студија на Кембриџу Михајло Цекић.

Кажу да не намеравају да остану у иностранству.

Млади математичари држе предавања у својој школи и Математичком институту Српске академије науке и уметности. Инжењери велике наде полажу у заједничке пројекте Европске уније "Хоризонт 2020". Ипак, не треба заборавити да је у инострантву 70.000 наших дипломаца, од којих је само ЕТФ-оваца 5.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије