Читај ми!

Новинари траже решавање судбине несталих

На месту где су пре 15 година нестали новинари Радио Приштине Ђуро Славуј и Ранко Перенић, поново постављена плоча. УНС и Друштво новинара Косова и Метохије затражили да се расветљавање судбине њихових колега и других особа несталих на Косову подигне на виши ниво.

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије поново су у близини Ораховца поставили плочу на месту где су пре 15 година нестали новинари Радио Приштине Ђуро Славуј и Ранко Перенић. Новинари траже да нестанак њихових колега и осталих на Косову буде на дневном реду дијалога у Бриселу.

Ова два удружења поручују да неће да дозволе да нестанак новинара Радио Приштине Ђуре Славуја и Ранка Перенића падне у заборав.

"Ми можемо само да поручимо испред УНС-а и Друштва новинара Косова и Метохије да се варају сви они који мисле да ће рушењем табли, којим ми тражимо наше колеге, да отклоне своју нечисту савест и своју одговорност због тога што они нису више са нама и са својим породицама", каже секретар УНС-а Нинослав Брајовић.

Плочу са именима несталих новинара неко је уклонио убрзо пошто је први пут постављена прошле године у ово време.

Уклањање плоче постављене прошле године пријављено је полицији и локалним структурама у Ораховцу, али они до данас нису реаговали. 

Новинари су затражили да се расветљавање судбине њихових колега и других особа несталих на Косову подигне на виши ниво.

"Оно што ми као Удружење новинара Србије тражимо од премијера Дачића и читавог процеса који се одвија, јесте да се под хитно позабаве случајевима отетих и несталих наших колега новинара као и свих отетих и несталих", рекао је потпредседник УНС-а Живојин Ракочевић. 

Удружење новинара Србије тражи и расветљавање убистава новинара Љубомира Кнежевића, Александра Симовића, Маријана Мелонашија и Момира Стокуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије