Читај ми!

Српски туристи путују у Египат

Група од око 150 српских туриста отпутовала вечарас у египатско летовалиште Хургаду, а веома мали број људи је отказао аранжмане, кажу у Удружењу туристичких агенција. Око 200 туриста из Србије који су претходних дана летовали у Египту допутовало у Београд.

Веома мали број српских туриста је отказао летовање у Египту, а нова група вечерас је отпутовала пут египатских летовалишта, кажу у Удружењу туристичких агенција Србије Јута.

У Јути кажу да је у групи од око 150 људи, која путује у Египат, било "врло мало" отказивања аранжмана за Египат, у коме трају сукоби армије и полиције с присталицама свргнутог египатског председника Мухамеда Мурсија.

Према подацима Јуте, у Египту тренутно борави око 600 српских туриста.

Тај број се после одласка нове групе неће много мењати, пошто се вечерас у Београд вратила група од око 200 особа, чији је одмор завршен.

Грађани Србије који су вечерас летом Хургада-Београд слетели на београдски аеродром већином су делили мишљење туристичких агенција и бројним представницима медија потврђивали информације да је боравак у тој земљи безбедан.

"Све је било у најбољем реду, уопште нисмо ни осетили да се тамо воде борбе. Да није било вести и да нас о томе није обавештавала родбина из Србије не бисмо ни знали да се нешто дешава у Египту", рекли су грађани Србије на излазу аеродрома "Никола Тесла".

С друге стране било је и оних који су у једном тренутку ипак почели да страхују за своју безбедност и који својим пријатељима не би препоручили да се у овом тренутку одлуче на летовање на Црвеном мору.

Директор Удружење туристичких агенција Србије Јута Александар Сеничић рекао је јуче агенцији Бета да безбедност српских туриста у Египту није угрожена, али да постоји акциони план за њихов повратак ако се ситуација промени.

"Ситуација у Хургади је потпуно мирна, осим 600 српских туриста, у овом тренутку тамо борави од 45.000 до 50.000 страних туриста из целе Европе и Русије", рекао је Сеничић и додао да на аеродром у Хургади свакодневно слеће између 2.500 и 4.000 путника.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара