Читај ми!

РАТЕЛ подноси жалбу

Републичка агенција за елетронске комуникације саопштила је да подноси жалбу и да очекује укидање пресуде Привредног суда у Београду, којом су, уз Републичку радиодифузну агенцију, дужни да телевизији СОС Канал исплате 650 милиона динара одштете.

Пресуда Привредног суда, на основу које Републичка агенција за електронске комуникације и Републичка радиодифузнА агенција телевизији СОС канал треба да исплате 650 милиона динара одштете, није ни правоснажна нити извршна и на ту пресуду подносимо жалбу, саопштава РАТЕЛ.

У саопштењу се наводи да самим тим одлука не представља основ за исплату било какве новчане суме СОС каналу којом би био оштећен Буџет Србије.

РАТЕЛ је тенедциозним назвао извештавање појединих медија, којим је у јавности створен утисак да су правосудни органи Србије донели коначну и правоснажну пресуду у корист СОС канала и да ће РАТЕЛ и РРА, у име и за рачун Србије морати да исплати велики новчани износ за накнаду наводне штете утврђене у судском поступку.

РАТЕЛ, како је саопштено, "управо подноси жалбу" на пресуду Привредног суда у Београду и "с оптимизмом, заснованим на бројним доказима и на аргументованом чињеничном и правном стању описаном у жалби на пресуду, очекује да ће првостепена одлука суда бити укинута и да ће у коначном исходу бити одбијен тужбени захтев СОС канала као неоснован".

"То значи да ни сада, а највероватније ни касније, неће бити никакве материјалне штете за Буџет Србије и њене грађане, јер се од правосудних органа Србије с пуним поверењем очекује да, по уложеном правном леку, у жалбеном поступку донесу коначну одлуку-пресуду засновану на закону и истинито утврђеном чињеничном стању", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је "вест да је РАТЕЛ дужан да плати накнаду штете СОС каналу није истинита и постоји велики број аргумената који иду у прилог тези да је првостепена пресуда у корист тог спортског канала донета на основу погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, уз битне повреде одредаба Закона о парничном поступку и уз занемаривање великог броја чињеница и доказа представљених током суђења од стране РАТЕЛ и РРА".

РАТЕЛ подсећа да је конкурс за доделу дозвола за емитовање био јаван и да су сви услови конкурса били познати заинтересованим емитерима, па и СОС каналу.

Осим тога, тај канал је и пре него што је РРА расписала конкурс за доделу дозвола за емитовање користио 36. канал на Београђанки, а то је чинио и у периоду када је радио без дозволе и није се жалио на околност да румунска државна телевизија користи 36. канал на основу плана Стокхолм 61.

Неспорно је да постоји обавеза емитера да покрије 60 одсто становништва подручја добијеног дозволом, што је СОС канал и испунио емитујући сигнал с две од три добијене локације, тако да и та чињеница доказује да поступањем РАТЕЛ-а и РРА није дошло до узроковања било какве штете СОС каналу.

У предстојећем периоду РАТЕЛ ће користити сва правна средства прописана позитивним прописима Србије да би коначном пресудом било утврђено право стање засновано на начелу материјалне истине и да би било спречено наступање материјалне штете за Србију, наводи се у саопштењу РАТЕЛ-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара