Читај ми!

Јанковић: Школа у Куршумлији није заштитила ђака

Омбудсман Јанковић препоручио школи у Куршумлији да упути писано извињење ученику због непружања заштите од насиља којем је био изложен због своје другачије сексуалне оријентације. Потребно је и да се спроведе поступак утврђивања одговорности запослених у тој школи, наводи се у саопштењу.

Заштитник грађана Саша Јанковић упутио је препоруке Економској школи у Куршумлији, пошто је утврдио пропусте у раду те школе у заштити ученика од насиља и злостављања, којем је био изложен због своје другачије сексуалне оријентације.

Омбудсман је поручио Економској школи у Куршумлији да упути писано извињење ученику, због непружања заштите од насиља и због занемаривања, који је био изложен томе због своје другачије сексуалне оријентације.

У саопштењу из канцеларије заштинтика наводи се да је Економска школа у Куршумлији "пропуштала да заштити свог ученика С.Р. од насиља, злостављања и занемаривања коме је био изложен у дужем временском периоду због другачије сексуалне оријентације, због чега је морао да напусти редовно школовање".

Школа није ученика правилно заштитила ни када је приликом полагања ванредног испита, поново претрпео насиље групе ученика у згради школе, додаје се у саопштењу.

Поред обавезе да Економска школа, у сарадњи са надлежном школском управом и подносиоцем притужбе, уколико он то жели, анализира свој рад, који је довео до тих пропуста, потребно је и да спроведе поступак утврђивања одговорности запослених у школи за пропуштање која су имала за последицу одсуство заштите ученика од вршњачког насиља, као и помоћ и подршку након тога, пише у саопштењу.

Истовремено, школи је препоручено да упути писано извињење подносиоцу притужбе, због пропуста да му пружи заштиту од насиља, злостављања и занемаривања и несметано школовање у безбедном окружењу, наведено је у саопштењу омбудсмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара