Удружење: Нема лекова а троши се на књижице

Пола године недостају основни лекови за лечење туберкулозе и уместо хитне реакције здравствених власти, РФЗО већ потрошио без законског основа четири милиона евра на израду непотребних електронских књижица, саопштило Удружење за заштиту права пацијената.

Удружење за заштиту права пацијената саопштило је да у Србији већ шест месеци недостају основни лекови за лечење туберкулозе, а да је уместо реакције здравствених институција "РФЗО потрошио четири милиона евра на израду непотребних здравствених књижица".

"Заштита коруптивних интереса довела је до побрканих приоритета Министарства здравља и РФЗО", наводе у Удружењу и указују да у Србији пола године недостају основни лекови за лечење туберкулозе који на годишњем нивоу коштају до 30.000 евра, а садашњи начин лечења поспешује појаву резистентног облика ТБЦ-а који представља општу друштвену опасност по здравље грађана Србије.

"Уместо одговорне и хитне реакције здравствених власти по овом проблему, ми сазнајемо да је РФЗО већ потрошио без законског основа четири милиона евра на израду непотребних и бесмислених електронских књижица", кажу у том Удружењу.

Удружење позива вицепремијера Александра Вучића и министра правде Николу Селаковића да преузму законске мере и кораке у санкционисању и спречавању оваквог понашања здравствених власти обзиром да су, како се наводи, рекли да држава неће дозволити злоупотребу буџета и пљачкање већ осиромашених грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара