Читај ми!

Нови талас врелине

Следеће недеље, у целом региону очекују се изузетно високе температуре. У Србији у већини места највише дневне температуре од 34 до 40 степени. Освежење са локалним пљусковима тек за викенд.

У Србији се наредних дана очекује веома топло време, са највишим дневним температурама и до 40 степени.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, веома топло време с максималном температуром знатно изнад просека задржаће се до суботе, 10. августа, до када ће у већини места највише вредности бити од 34 до 40 степени.

У петак после подне и крајем дана, и за дане викенда, очекује се освежење са локалним пљусковима и грмљавином и то прво у западним и северним крајевима.

На удару тропског таласа су све државе региона - у већини градова у Босни и Херцеговини укључили су се црвени метео-аларми, а лекари препоручују опрез и неизлазак на сунце између 10 и 18 сати.

Црвени метео-аларми, што значи да су временске (не)прилике опасне за здравље грађана, упалили су се поново у Бихаћу, Бањалуци, Приједору, Вишеграду и Мостару.

Освежења, најављују, неће бити ни наредних дана када ће температуре прелазити 41. подељак.

Врели дани очекују се и у Хрватској. Најтоплије је јутрос било у Дубровнику где је температура у седам сати износила 28 степени.

Хрватски хидроеметеоролози упозоравају да ће највише температуре бити на карловачком и шибенском подручју, где ће се жива у термометру попети до 40 степени у послеподневним сатима, а само степен или два нижа биће на загребачком, сплитском и ријечком подручју, као и на истоку земље.

Црну Гору наредних дана очекује нови тропски талас, а температуре ће у већини места достизати 40 степени, најавио је црногорски Хидрометеоролошки завод.

Неуобичајено високе температуре, чак до 38 степени, очекују се и у Словенији. Само у алпском подручју очекује се освежење, а најављена је могућност олујног невремена са грмљавином.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво