Миленко Божовић на челу Жандармерије

Нови командант Жандармерије је досадашњи заменик команданта те јединице Миленко Божовић, саопштио је директор полиције Милорад Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је данас да ће нови командант Жандармерије МУП-а Србије бити досадашњи заменик команданта те јединице Миленко Божовић.

"Божовић ће у наредних годину дана обављати ту дужност на мој предлог", рекао је Вељовић на конференцији за новинаре.

Директор полиције је рекао да је предлог за именовање Божовића на чело Жандармерије прихватио министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Новоименовани команданат Жандармерије Миленко Божовић је дужи низ година у тој јединици, рекао је Вељовић и истакао да има потпуно поверење у њега.

"Жандармерија нису појединци ни део људи у МУП-у, него озбиљан систем и јединица која има моју потпуну подршку", рекао је директор полиције.

Вељовић је оценио да ће доласком Божовића на чело Жандармерије бити остварен континуитет у даљем унапређењу рада Жандармерије и да ће у наредним годинама та јединица бити понос Србије.

Директор полиције је рекао да да се пре дана састао са начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем и да су се њих двојица договорили да заједничком сарадњом побољшају смештај јединица Жандармерије на југу Србије.

Божовић ће на дужности команданта Жандармерије заменити Братислава Дикића.

Дикић је 17. јула смењен са места команданта Жандармерије, након што је припадник тих јединица осумњичен за убиство двојице младића чија су угљенисана тела пронађена у селу Ратковић код Рековца.

Кратка биографија Миленка Божовића

Миленко Божовић рођен је 3. фебруара1965. године. Завршио је Средњу школу за унутрашње послове у Сарајеву, а затим је уписао Правни факултет, такође у Сарајеву, где је дипломирао 1989. године.

Правосудни испит положио је у Београду 1994. године.

Докторске студије уписао је на Факултету за државну управу и администрацију на Мегатренд универзитету у Београду 2011. године.

Што се тиче професионалне каријере од 1984. године до 1990. радио је у МУП-у у Босни и Херцеговини.

Затим је наставио рад у МУП-у Републике Србије у Прибоју до 2002. године.

Од 2003. године постао је шеф Оперативног центра Жандармерије, а 2009. године именован је и за помоћника команданта Жандармерије.

Божовић је до именовања на место новог команданта Жандармерије радио као заменик команданта Жандармерије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара