Читај ми!

Шта је пошло наопачке за људе и мачке

Због тога што напуштену мачку годину и по дана чува у згради, Драган Стаин из Београда новчано је кажњен. Комшија га је пријавио комуналној полицији, а Прекршајни суд одредио казну од 2.500 динара. Одбио је да плати, па му следују три дана затвора.

Драган Стаин из Београда одбио је да плати новчану казну због тога што напуштену мачку годину и по дана чува у згради без сагласности станара, па му следује казна од три дана затвора.

За 12 година породица Стаин удомила је неколико стотина напуштених животиња. Претпрошле зиме нашли су повређену мацу и одлучили да је задрже, али не у стану, већ испред њега, јер је друге мачке нису прихватиле. Комшија их је пријавио јер животињу чувају у заједничким просторијама, без сагласности станара, па је Драгану Стаину, у име народа, стигла казна.

''Не верујем да се народ слаже са овом казном. Министарство правде садржи и ону другу реч `правда', а та правда ми је донела да платим 2.500 динара. Пошто нисам хтео да платим из принципа, онда сам врло брзопотезно добио замену казне од 2500 за казну затвора од три дана", објашњава Стаин.

Председница Скупштине станара Оливера Анђелић каже да је мачка сметала само комшији који је случај пријавио комуналној полицији.

"Мислим да уопште није био у праву. А шта је требао да са том животињом уради? Он је толико хумано учинио да мислим да је ово страшно", рекла је Анђелић.

Ова област је уређена тако да су прописи у колизији.

Одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији Београда предвиђа новчану казну ако су они у заједничким просторијама стамбене зграде без сагласности свих власника станова.

С друге стране, Закон о добробити животиња забрањује напуштање и одбацивање животиње чији опстанак непосредно зависи од човека.

Мачка ће се већ у понедељак наћи у једном од београдских азила, а Драган Стаин, њен домаћин, чека позив да одлежи затворску казну од три дана.

Ако је то начин да се републички и градски прописи усагласе, каже, није му жао.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије