Читај ми!

Вратили се преварени сезонци из Шведске

Након неколико дана проведених у мочварама на североистоку Шведске, у Прибој се јутрос вратило 46 преварених сезонских радника. Уместо посла на плантажи јагода, одведени су у мочварну шуму, а није било ни обећане зараде.

У Прибој се јутрос вратило 46 сезонских радника који су данима били у мочварама код градића Бодена, на североистоку Шведске.

Група од 76 Прибојаца старих од 25 до 35 година отишла је у Шведску на предлог суграђанина Е.Г. који живи у тој земљи, а обећао им је дневницу од 50 евра на плантажама јагода у Бодену.

Они су јутрос рекли новинарима, уз жељу да им се не објаве имена, да су, уместо на плантажу, одведени у мочварну шуму, а није било ни обећане зараде.

Заменица председника општине Прибој Весна Југовић рекла је да су радници пре десетак дана отишли у Шведску.

"Насамарени су, јер су поверовали свом суграђанину, а можда је чак и њега неко преварио. Међутим, људи су у потрази за послом, због ситуације у којој живе, склони да поверују свакоме", рекла је Југовић Танјугу.

Према њеним речима, радници који су отпутовали нису имали адекватан смештај, а обећана дневница није исплаћивана.

Како је истакла, по хитном поступку одржана је телефонска седница Општинског већа на којој је донета једногласна одлука да се финансира превоз за повратак тих људи.

За већину је Општина платила аутобуски превоз и дала им џепарац за повратак, а тридесетак се враћа сопственим средствима.

"Поједини су се вратили одмах, а они који су остали били су препуштени сами себи", нагласила је Југовић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије