Читај ми!

Студенти амбасадори Србије у ЕУ

На новој генерацији студената који су изабрани у оквиру пројекта "Путујемо у Европу" лежи добар део одговорности за промоцију земље у иностранству, и верујемо да ће на најбољи начин представити Србију, каже за РТС Ивана Поњавић из Европског покрета у Србији. Трећина изабраних студената никада пре није посетила ниједну земљу ЕУ, истакла Ивана Поњавић.

Ивана Поњавић из Европског покрета у Србији рекла је гостујући у Дневнику РТС-а да на новој генерацији студената који су изабрани у оквиру пројекта "Путујемо у Европу лежи добар део одговорности за промоцију у иностранству, и да у том покрету верују да ће ти млади људи на најбољи начин представити Србију у формалним и неформалним сусретима.

У оквиру пројекта је изабрано 70 студената који ће обићи најатрактивније европске дестинације. Ово је девети пут да се акција организује и до сада је Европу на овај начин обишло 1.240 студената.

Ивана Поњавић је говорећи о критеријумима на основу којих су бирани кандидати рекла, да су то критеријуми који владају већ неколико година.

Потребно је да студенти имају просек изнад 8,5, да су држављани Србије, да знају енглески или неки други језик који ће им помоћи у комуникацији и да приложе уверење о износу прихода.

Поњавићева је рекла да у групи од 70 студената има њих 13 који никада нису напустили земљу, да је њих десетак путовало само у земље бивше СФРЈ, а да једна трећина никада није била ни у једној земљи чланици Европске уније.

"Добар део остатка студената је Европску унију посетио само у оквиру апсолвентске екскурзије", истакла је Ивана Поњавић.

Према њеним речима, путовање почиње за око недељу дана, а прва дестинација студената је Берлин и тамо ће отпутовати у пратњи сарадника из Европског покрета.

"Тамо им је организован тродневни боравак, различите игре, такмичења и предавања. Предвиђен је и сусрет са колегама из земаља региона где се овај пројекат такође организује већ неколико година", најавила је Ивана Поњавић.

Након тога, студенти ће организовати путовање онако како они желе, а обезбеђене су им железничке карте, 200 евра џепарца, путно осигурње и картице за разне попусте у музејима и галеријама у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара