Читај ми!

Преминуо Милорад Унковић

Некадашњи градоначелник Београда Милорад Унковић преминуо у 68. години. Комеморација ће се одржати у Старом двору у понедељак, 15. јула, у 12 часова, а сахрана обавити у 15.30 сати на Новом гробљу.

Милорад Унковић, некадашњи градоначелник Београда, преминуо је у шездесет осмој години.

Унковић рођен је у Невесињу 1945. године, а високе школе завршио је у Београду, где је дипломирао, магистрирао и докторирао на Економском факултету.

Био је министар за економске односе са иностранством СРЈ, а функцију председника Скупштине града Београда обављао је од 1990. до 1993. године.

Радио је као професор на више универзитета и иступао на значајним међународним саветовањима, био је председник и члан више комитета за сарадњу са појединим земљама, обављао државне и пословне разговоре са више од 90 држава и закључивао значајне спољнотрговинске послове.

Написао је 19 књига из области међународне економије, спољне трговине и спољнотрговинског и девизног пословања и више од 100 чланака и приказа.

Комеморација ће се одржати у Старом двору у понедељак, 15. јула, у 12 часова, а сахрана обавити у 15.30 сати на Новом гробљу.

Градоначелник Драган Ђилас је у телеграму саучешћа породици Унковић навео да је Београд изгубио још једног човека кога су красиле истрајност и упорност и који је свој радни век посветио не само унапређењу квалитета живота у престоници већ и образовању великог броја младих генерација, али и побољшању угледа државе у свету.

"Господин Милорад Унковић је био градонаčелник Београда у изузетно тешком периоду, што га није омело да нашу престоницу одржи у друштву најугледнијих светских метропола. У послу је био веома савестан и педантан, упућен у све што се дешавало на улицама главног града. Бринуо је о његовим потребама и потребама Београђана", наводи се у телеграму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије