Враћање новца за аранжмане у Египту

Новац за трошкове смештаја у Египту биће враћен туристима који одустану од летовања у тој земљи, саопштила Асоцијација туристичких агенција Србије "Јута". То значи да ће бити враћен новац за хотел, али не и за авион.

Асоцијација туристичких агенција Србије, "Јута", саопштила је да ће туристима који одустану од летовања у Египту бити враћен новац за трошкове смештаја у тој земљи.

Директор "Јуте" Александар Сеничић је рекао да агенције нису законски у обавези да туристима враћају новац због отказивања аранжмана, али да су донели одлуку да ипак то учине, тако што ће се примењивати општи услови путовања за отказ аранжмана.

"Иако законски туроператори нису у обавези да изврше комплетан повраћај новца, ми смо у контакту са нашим партнерима у Египту успели да добијемо чврсте гаранције да ће туристима који откажу летовање бити враћен новац за смештај", рекао је Сеничић.

Агенције у Србији ће, према његовим речима, примењивати опште услове путовања, при отказу аранжмана, у износу стварно начињених трошкова агенције.

Сеничић је нагласио да ће се водити рачуна о томе шта је повољније за путника у тренутку отказивања аранжмана.

"Путници који се налазе у Хургади и Шарм ел Шејку су безбедни и без проблема бораве у летовалиштима и за сада нема назнака да ће се то променити", додао је он.

Тренутно је проценат отказа уговорених аранжмана за летовање у Египту, према подацима "Јуте", од 15 до 20 одсто.

Од збацивања са власти председника Мухамеда Мурсија почетком јула и преузимања контроле над државом од стране египатске војске у сукобима исламиста и присталица либералне опозиције погинуло је више од 50, а повређено више стотина људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара