Читај ми!

Повећане стипендије за младе таленте

Одлуком Владе повећане стипендије са 25.000 на 30.000 динара месечно стипендистима Фонда за младе таленте. Повећање предвиђено за следећу генерацију до хиљаду најбољих студената.

Фонд за младе таленте Републике Србије саопштио је да су одлуком Владе повећане стипендије најбољим студентима завршних година студија, на универзитетима чији је оснивач Република Србија са 25.000 на 30.000 динара месечно.

Повећање је предвиђено за следећу генерацију 1.000 најбољих студената будућих стипендиста, који ће бити одабрани на конкурсу у септембру.

И поред финансијске и економске кризе у којој се наша земља налази, Влада Србије пронашла је начин да инвестира у своје најбоље студенте, рекао је државни секретар за омладину Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин.

Боровчанин је истакао да је повећање стипендија и редовна исплата од великог значаја за оне који предано уче и полажу испите са највишим оценама.

Фонд за младе таленте стипендира и до 500 најбољих студената завршних година студија, мастер и докторских на универзитетима у земљама ЕУ, ЦЕФТА и водећим светским универзитетима у износима до 1.250.000 годишње.

Поред стипендија за студенте, Фонд за младе таленте награђује и најбоље ученике средњих школа који су постигли резултате на републичким и међународним школским такмичењима у износима од 20.000 до 200.000 динара једнократно, у зависности од резултата и ранга такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара