Читај ми!

Агенција: Министарство није спречило могућу корупцију

Постоје озбиљне индиције да Министарство просвете није учинило довољно како би се приликом осмишљавања и спровођења мале матуре умањили могући ризици од корупције, саопштила Агенција за борбу против корупције.

Агенција за борбу против корупције сматра да постоје озбиљне индиције да Министарство просвете није учинило довољно како би се приликом осмишљавања и спровођења "мале матуре" умањили могући ризици од корупције и отклонили пропусти у организацији полагања.

"Министарство просвете било је дужно да приликом осмишљавања и спровођења 'мале матуре' води рачуна о могућим ризицима од корупције у овом процесу", саопштила је Агенција.

У Агенцији истичу да посебно забрињава то што из медијских изјава произлази да су одговорни у Министарству били упознати и са чињеницом да је крађе тестова било не само ове, већ и претходне две године, и да ништа није урађено како би се ризици од корупције анализирали, на време отклонили и на тај начин спречило да до крађе дође и ове године.

Агенција за борбу против корупције наводи и да је министар Жарко Обрадовић, као функционер који руководи Министарством, одговоран Влади Србије и Скупштини Србије за рад Министарства и стање у свим областима из делокруга министарства.

"Према Закону о Агенцији за борбу против корупције функционер је дужан да ствара и одржава поверење грађана у савесно и одговорно вршење јавне функције. Савесно и одговорно вршење јавне функције кључно је за успостављање и одржавање поверења грађана у функционере и институције које они представљају", указују из Агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара