Читај ми!

Костић: Нема разлога за померање уписа

Уписни рок за будуће средњошколце неће бити померен, а тест из српског се неће понављати, поручио помоћник министра просвете Зоран Костић. Резултати из математике нису спорни, а у уторак ће бити објављени коначни резултати, каже Костић.

Помоћник министра просвете Зоран Костић рекао је да неће бити померања уписног рока за будуће средњошколце, као и да се тест из српског неће понаваљати.

"Ми једноставно нећемо да идемо на поновно тестирање, јер би то било малтретирање деце. После седам дана нема више оправдања да се нешто помери", рекао је Костић, који је и председник Републичке уписне комисије.

Костић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да ће се комисија састати данас и да ће на састанку изнети све чињенице до којих је дошао, као и да постоји неколико опција за решавање проблема.

"Имамо резултате тестова из српског и математике, математика није спорна. Видећемо какву ће одлуку Комисија донети", рекао је Костић, који се МУП-у захвалио на томе што је пронашао починиоца.

Костић је најавио да ће сутра бити објављени коначни резултати, да ће потом у наредна два дана будући средњошколци попуњавати листе жеља и да након тога следи уписни рок.

"Нема разлога за померање уписа", рекао је Костић и деци препоручио да воде рачуна о попуњавању листе жеља и да попуне што више жеља.

Упис ученика у првом кругу предвиђен је за 8. и 9. јул, док други уписни круг на преосталим слободним местима почиње 9. јула и траје до 12. јула.

Осми разред је ове године завршило 70.385 ђака, а малу матуру је први пут полагало и око 1.200 одраслих полазника програма "Друга шанса".

У средњим школама има скоро 80.000 места, око 10.000 више него што је осмака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво