Читај ми!

Николић одликовао Бабакова

Председник Србије Томислав Николић одликовао руског политичара Александра Михајловича Бабакова Сретењским орденом другог степена и захвалио се због свега што је учинио за српски народ.

Томислав Николић, председник Србије уручио је руском политичару Александру Михајловичу Бабакову Сретењски орден Другог степена, који му је додељен за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у областима јавних делатности.

Уручујући орден, председник Николић је захвалио Бабакову због свега што је учинио за српски народ. Захваљујући на почасти, Бабаков је истакао да му је указана велика част и да је доживљава као награду за свој досадашњи и будући рад за добробит српског народа.

Бабаков (50) је специјални представник председника Русије за сарадњу са организацијама сународника у иностранству и депутат Државне думе, где је члан Комитета за међународна питања.

Рођен у Кишињеву у Молдавији, дипломирао је на Московском државном универзитету 1985. године на Катедри за међународну економију, а доктор је економских наука од 1988. године.
Пре избора за депутата у Државној Думи, он је радио као професор економије, а до 2011. године био је заменик шефа Сталне делегације Русије при Парламентарној скупштини Савета Европе.

Бабаков је заменик копредседавајућег Међупарламентарне групе Државне Думе и шеф делегације Државне Думе у Међупарламентарној унији, као и председавајући Комисије за законодавну подршку војном и одбрамбеном индустријском комплексу Руске Федерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије