Читај ми!

Рониоци претражују Саву

Речна полиција, Жандармерија и тимови ронилаца и даље претражују Саву у потрази за дечаком и старијим мушкарцем за које се сумња да су се утопили код Макиша пре два дана. У току је и анализа пронађеног лименог чамца.

Наставља се потрага за дечаком и старијим мушкарцем за које се сумња да су се пре два дана утопили на Сави код Макиша.

Београдски медији су објавили да се трага за Исметом Фековићем и малолетним А.М. сином Јасмине Митровић Марић, саветнице председника Републике.

Речна полиција и Жандармерија са шест чамаца и 12 полицајаца јуче су претражили неколико километара реке. У потрагу су укључена и четири тима ронилаца.

Потрагу отежавају лоши временски услови, висок водостај и јака водена струја.

Лимени чамац, који је пронађен двадесетак метара од обале, тренутно се анализира како би се утврдило да ли је ударен или оштећен, рекао је начелник Одељења за послове лучке капетаније Министарства саобраћаја Бранислав Милешић.

Он упозорава да вожња таквих чамаца по оваквом времену није безбедна и саветује да се не излази на реку док се водостај не смањи.

Висок водостај, неприметни предмети које носи вода, таласи који настају под ударима јаког ветра, рониоцима отежавају потрагу, напомиње Милешић.

Командир речне полиције Пера Ћосић каже да полиција има само основану сумњу да су се дечак и старији мушкарац утопили.

"Пронашли смо и прихватили један чамац који је плутао на води. Имамо само основану сумњу и претпоставку да је неко био у чамцу. Заиста немамо никаквих сазнања, обавили смо разговоре са сведоцима, трагамо за нови сведоцима који су евентуално нешто видели. Потрага се наставља", каже Ћосић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара