Читај ми!

Узбуњивачу Чворовићу враћено достојанство

Годишње признање за борбу против корупције припало асистенту Правног факултета у Крагујевцу Зорану Чворовићу. Због указивања на корупцију на Правном факултету Чворовић је добио отказ, а на посао је враћен судском одлуком после петиције групе интелектуалаца из земље и света.

Асистент Правног факултета у Крагујевцу магистар Зоран Чворовић добитник је Годишњег признања за борбу против корупције Локалног антикорупцијског форума града Крагујевца, објављено је на сајту градске управе.

Чворовић је, наведено је у образложењу одлуке, општепознати борац против корупције, који је своју борбу својевремено "платио" и губитком посла асистента на Правном факултету, отворивши питање незаконитости на том факултету, као и питање опструкције суђења у афери "Индекс".

Протест против незаконитог отказа Чворовићу, наводи се даље, потписала су 74 врхунска научника и интелектуалаца из земље и света, а да је незаконито добио отказ потврђено је недавно и судском пресудом, којом је враћен на радно место.

О Чворовићу, његовом указивању на коруптивне појаве, посебно на Правног факултету, објављена је књига под насловом "Истина о случају мр Зорана Чворовића", коју су приредили академик Коста Чавошки и магистар Владимир Димитријевић.

Признање ће Чворовићу бити уручено наредне седмице у градској управи.

Осим Чворовића, предложени кандидати за Годишње признање за борбу против корупције били су и директор Клиничког центра и некадашњи декан Медицинског факултета Небојша Арсенијевић и дипломирани правник Никола Рибарић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије