Читај ми!

Иницијатива за смену директора КБЦ Бежанијска коса

Због коришћења положаја за приватне интересе, Агенција за борбу против корупције поднела Скупштини града иницијативу за разрешење директора КБЦ "Бежанијска коса", Владимира Ковчина. Ковчин себе поставио за главног истраживача у болници, чиме је стекао одређену имовинску корист, наводи Агенција.

Агенција за борбу против корупције поднела је Скупштини града Београда иницијативу за разрешење директора КБЦ "Бежанијска коса" Владимира Ковчина због коришћења положаја за приватне интересе, објављено је на сајту те институције.

Како наводи Агенција, та институција је 10. септембра 2012. године Ковчину изрекла меру јавног објављивања препоруке за разрешење са функције.

Мера је изречена због тога што је Агенција утврдила да је Ковчин, користећи овлашћења које има у својству директора "КБЦ Бежанијска коса", себи омогућавао да обавља послове Главног истраживача у том Центру, чиме је погодовао приватним интересима, јер је на име извршења тих послова стекао одређену имовинску корист.

На тај начин Ковчин је, како се наводи, стекао и погодност да на научноистраживачком плану напредује, објављујући више научних радова у области клиничког испитивања лекова.

Одбор Агенције за борбу против корупције одбио је жалбу Ковчина на јавну меру препоруке за разрешење са места директора коју је у првом степену изрекла Агенција и поднео иницијативу за његово разрешење Скупштини града.

Према Закону о Агенцији, Скупштина града је дужна да је извести о предузетим мерама поводом поднете иницијативе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара