Читај ми!

Сарадња српске и македонске војске

Војска Србије заинтересована за сарадњу у области обуке, вежби и усавршавања кадра, као и за војноекономску и војномедицинску сарадњу са македонским колегама, рекао генерал Љубиша Диковић у Скопљу. Односи војске две земље на завидном нивоу, оценио Диковић у разговору са македонским колегом.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић изјавио је у Скопљу да је Војска Србије заинтересована за сарадњу у области обуке, вежби и усавршавања кадра, као и за војноекономску и војномедицинску сарадњу са македонским колегама.

Диковић је у разговору с начелником Генералштаба Армије Македоније генерал-мајором Горанчом Котеским оценио и да су односи Војске Србије са Армијом Македоније на завидном нивоу.

Двојица генерала сагласила су се да успешно супротстављање савременим безбедносним изазовима захтева удруживање капацитета, "јер није рационално да једна земља развија све што јој је потребно за врхунску обуку својих војника", саопштава Војска Србије.

Диковић је, у том смислу, истакао капацитете крушевачког Центра за обуку кадрова атомско-биолошко-хемијске одбране, Центра за обуку јединица за мултинационалне операције у бази "Југ" крај Бујановца, као и капацитете нашег војног школства и војног санитета.

Делегацији Војске Србије, коју предводи Диковић, презентоване су и могућности Пука за специјалне операције Армије Македоније у касарни "Илинден", навела је Војска Србије у саопштењу на свом сајту.

Делегација Војске Србије дочекана је уз највише војне почасти, док је уочи почетка посете Министарства одбране Македоније најавило да ће две делегације, током дводневне посете, разговарати о унапређењу билатералне војне сарадње.

Теме разговора су, како је наведено у саопштењу, и искуство македонске армије у учешћу у међунардним мисијама, размени искуства у примени Концепта за оперативно оспособљавање јединица, као и о коришћењу капацитете за обуку армијског полигона Криволак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара