Читај ми!

Боља заштита деце на интернету

Сарадња између полиције и организације "Save the children" је на завидном нивоу, и у наредном периоду биће додатно унапређена, сагласни су државни секретар Министарства унутрашњих послова Вања Вукић и програмски директор канцеларије те организације Ахмед Пијано. Потписан је Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система заштите деце од злоупотребе и искоришћавања путем информационих технологија у Републици Србији.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Вања Вукић и програмски директор канцеларије "Save the children" Ахмед Пијано сагласили су се да је сарaдња између полиције и те организације на завидном нивоу и да ће у наредном периоду она бити додатно унапређена.

Државни секретар Вукић, као представник Министарства унутрашњих послова Републике Србије, потписао је са том организацијом Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система заштите деце од злоупотребе и искоришћавања путем информационих технологија у Републици Србији.

Према Вукићевим речима, потписаним Меморандумом успостављена је сарадња Министарства и организације „Save the children" која ће допринети унапређењу система заштите деце од сексулане злоупотребе путем модерних технологија.

Вукић је истакао да Министарство унутрашњих послова у наредном периоду у циљу превенције и заштите деце планира да оствари сарадњу са телекомуникационим оператерима и интернет сервис провајдерима са предлогом блокаде идентификованих садржаја на интернету који у себи садрже елементе сексуалног злостављања деце и малолетника.

Стална акција полиције "Армагедон", како је објаснио Вукић, у наредном периоду осим репресивног приступа преусмериће се и на проактивни приступ кроз едукацију безбедног коришћења интернета, која ће се спроводити у основним и средњим школама.

Том приликом, програмски директор канцеларије "Save the children" Ахмед Пијано уручио је предстaвницима Министарства опрему, која ће се користити у извршењу наредби истражних судија основних и виших судова, као и у сврху прављења комплетних извештаја о форензичкој анализи привремено одузетих предмета коришћених у извршењу ових кривичних дела.

На састанку је било речи и о даљем унапређењу едукације припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије у овој области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара