Читај ми!

Муке родитеља због лекарских прегледа

Уочи уписа првака у школу, вишесатна чекања на систематске прегледе. Родитељи се жале на лошу организацију, док из домова здравља саветују заказивање прегледа.

Вишесатна чекања на систематски преглед будућих ђака првака, стварају муке родитељима, који се жале на лошу организацију. Из домова здравља саветују заказивање прегледа.

Ових дана пут до ђачке књижице иде преко пуне чекаонице. Ни ове године родитељи са малишанима, како кажу, нису поштеђени вишесатног чекања у појединим домовима здравља.

"Покушала сам да закажем један дан прегледе и нисам успела. Дошла сам сутрадан и обавила сам два специјалистичка прегледа. Остала сам покушала да одрадим нисам успела2, каже Јелена Синобад. Како је навела, чекала је по два сата на преглед орл специјалисте и офталмолога, а остала су јој још три специјалистичка прегледа.

Пре него што са децом крену у Дом здравља, родитељима се саветује да закажу прегледе. Тако ће избећи гужву, али не и вишедневни обилазак ординација.

Педијатар Дома здравља "Савски венац" Ружа Бајић напомиње да родитељи доводе децу код појединих специјалиста, где могу одмах да обаве прегледе као што је случај код орл специјалисте. "Код осталих, физијатра, логопеда и офталмолога, прегледи се заказују. Преглед се заказује у року од недељу дана. Чини ми се да се преглед код стоматолога може обавити истог дана", додаје Бајићева.

Педијатар ДЗ "Звездара" Бошко Пејовић истиче да специјалиста орл има обавезу да поред деце које дођу на систематски преглед, мора да прегледа децу која су дошла болесна.

"Наш принцип рада је да не постоји никакав приоритет при доласку. Како ко дође сукцесивно, тако ће бити прегледан. Мислим да пошто се то ради једном у животу, чекање од пола сата, сат код специлајисте, не би требало да буде велики проблем", сматра Пејовић.

Због чекања поједини родитељи одлучују да своје малишане одведу у приватни Дом здравља. За систематски преглед морају да издвоје око шест хиљада динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара