Читај ми!

Нови Сад, одложена принудна наплата

Принудна наплата по тужби АТП "Војводине" одложена до коначне одлуке Врховног касационог суда, саопштено из Привредног суда у Новом Саду. Врховни апелациони суд у јануару донео одлуку да град Нови Сад АТП "Војводини", на име обештећења, треба да исплати 1,7 милијарди динара. Милош Вучевић: Град ће помоћи радницима АТП "Војводине".

Привредни суд у Новом Саду донео је одлуку да се одложи принудна наплата по тужби АТП "Војводине" до завршетка процеса, на захтев Тужилаштва за заштиту законитости, саопштила је портпаролка тог суда Оливера Лазић Русов.

"Одлука о одлагању извршења принудне наплате прослеђена је свим заинтересованим странама", рекла је Оливера Лазић Русов, додајући да се са извршењем принудне наплате мора сачекати до коначне одлуке Врховног касационог суда по захтеву тужилаштва за заштиту законитости.

Градски јавни правобранилац раније је упутио захтев Републичком јавном тужилаштву за покретање поступка о заштити законитости.

Наиме, стручни тим града Новог Сада пронашао је непотписан и неоверен документ који је коришћен као доказни материјал при доношењу другостепене пресуде у судском поступку у коме АТП "Војводина" тужи град за неиспуњене обавезе из уговора потписаног 2006. године.

Тужилаштво је прошле недеље прихватило захтев градског правобраниоца и упутило захтев Врховном касационом суду за заштиту законитости. Привредном суду у Новом Саду упућен је захтев да се извршење принудне наплате одложи до окончања поступка.

Врховни апелациони суд је у јануару донео судску одлуку по којој град Нови Сад АТП "Војводини", на име обештећења, треба да исплати 1,3 милијарди динара, што уз пристигле камате и друге трошкове износи 1,7 милијарди динара.

Вучевић: Градска администрација штити интересе Новосађана

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да ниједна претходна градска администрација није толико учинила да се заштити буџет града Новог Сада.

"Из буџета се финансирају виталне функције као што су здравство, образовање, предшколско васпитање, развој инфраструктуре, а принудна наплата би на све то имала штетан утицај", рекао је Вучевић, додајући да је тему решавања спора са АТП "Војводином" у скупштину града увела актуелна градска администрација.

Вучевић је нагласио да је скупштина града основала стручни тим чији је рад, како је рекао, дао резултате.

"Нама је најважнија пресуда Врховног касационог суда и надам се да ће бити повољна на задовољство свих грађана Новог Сада", рекао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада истакао је да се разговара и о томе како да се реши проблем неисплаћених зарада људи који су радили у предузећу АТП "Војводина" јер они, како је истакао, нису дужни да трпе због последица тог судског спора. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара