(Не)љубазни Срби

Истраживање Светског економског форума показује да Срби нису међу љубазнијим домаћинима у свету. Иако ми мислимо да смо добри домаћини, а и странци хвале нашу љубазност од 140 анализираних држава, Србија је тек на 87. месту.

Срби нису међу љубазнијим домаћинима у свету - то је закључак истраживања Светског економског форума које је ових дана објављено на интернету. Иако ми мислимо да смо добри домаћини, а и странци хвале нашу љубазност од 140 анализираних држава, Србија је тек на 87. месту. Податак довољан да узнемири наше туристичке посленике.

Када стране туристе сретнете у граду и питате за импресије о Србији и Србима, одговори су углавно исти - Град је диван. Људи дружељубиви, отворени. Сви добро говоре енглески језик.

Гостољубивост се у Србији негује генерацијама.

"Србија је увек била међу првим земљама по љубазности. Београд посебно. И наш сељак кад дођете код њега увек има осмех и увек је љубазан", каже Милоња Мишко Лекић, дугогодишњи скадарлијски угоститељ.

Како је гостољубивост наш главни адут у привлачењу туриста, национална туристичка организација је проверила како је спроведена анализа.

Ово истраживање је Светски економски форум, преко својих локалних партнера у Србији радио са домаћим пословним људима, тачније менаџерима, који најчешће нису из туризма, који су у тим анкетама изјављивали да ми нисмо гостољуб свет", каже Гордана Пламенац, директорка Туристичке организације Србије.

Дакле, пао нам је камен са срца. Нису нас лоше оценили наши гости већ ми сами себе. Иначе, према истом истраживању, најљубазнији према странцима су на Исланду, Новом Зеланду и у Мароку, А најнељубазнији у Словачкој, Бугарској и Монголији.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара