Читај ми!

Пракса у иностранству, добра шанса

Програм стручних пракса, које нуди организација АЈСЕК пружа студентима прилику да раде у својој струци, примене знање стечено на факултету и направе прве кораке у својој будућој каријери. Интересовање студената је велико.

Студентска организација АЈСЕК нуди студентима завршних година студија и постдипломцима шансу да стекну практично знање и искуство радећи у иностранству. У сарадњи са Удружењем студената електротехнике Европе, представили су могуће праксе будућим инжењерима.

АЈСЕК, програм стручних пракса, пружа студентима прилику да раде у својој струци, примене знање стечено на факултету и направе прве кораке у својој будућој каријери. Интересовање студената је велико.

Студент мастер студија на Математичком факултету Универзитета у Београду Милош Перић каже да га занимају праксе у иностранству. "Можда земље немачког говорног подручја, а нисам раније учествовао у праксама", прича Милош.

Урош Шипетић, студент треће године Електротехничког факулетета Универзитета у Београду каже како га интересују праксе које се тичу његовог студирања. "Интересују ме управљање процесима, роботика и сличне ствари", каже Шипетић.

Начешће праксу добијају будући ИТ стручњаци, економисти и инжењери.

Александра Веиновић из организације АЈСЕК објашњава како постоје сручне и развојне праксе.

"Стручне праксе су за студенте завршних година и ту могу да оду у компанију на годину дана и да развију неко своје професионално искуство, и постоје развојне праксе које су отворене за све студенте било ког универзитета", каже Веиновић.

На стручне праксе најчешће се одлази у Кину, Немачку, Индију, а на развојне праксе у Русију, Грчку и Италију. На развојним праксама остаје се шест недеља и могу да је користе студенти свих година.

Студенткиња Факултета за организационе науке Невена Марић летос је провела шест недеља на Сицилији.

"Радила сам на Лиду. Држала сам презентацију о Србији, пошто они не знају пуно о нашој земљи, представљала студенте из Србије генерално", каже Невена.

АЈСЕК програм нуди студентима више од 20.000 стручних пракса у 115 земаља света. Праксе су плаћене и плата покрива трошкове живота и становања у другој држави.

Свака додатна активност током студија може бити предност и повећава шансу академцима да добију баш ону праксу коју желе. Осим на ЕТФ-у, чланови АЈСЕКА програм ће представити студентима филологије, економије, ФОН-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се