Читај ми!

Борба са поплавама

У подручју Пријепоља, Новог Пазара и Сјенице мање реке поплавиле оранице и неколико кућа. Набујали Ибар однео мост који спаја Лепосавић са селом Кутње. У Бањској поплављено десетак кућа.

Мање реке поплавиле су оранице и неколико кућа у подручју Пријепоља, Новог Пазара и Сјенице, али после ангажовања механизације, нема угрожених објеката.

У Пријепољу је штаб за ванредне ситуације прогласио редовну одбрану од поплаве. Мештани ће, иако се ситуација смирује, ноћас дежурати на бедему Лима.

На терену су припадници Ватрогасно-спасилачке јединице, који постављају џакове и песак. У месту Залуг, превентивно је евакуисана једна болесна особа, а евакуисана је и стока из неколико домаћинстава.

У угрожена подручја упућена су из Ниша и Краљева два специјалистичка тима Сектора за ванредне ситуације за спасавање на води, са укупно 20 припадника и шест чамаца за спасавање.

У Прибоју и Пожеги црпи се вода из поплављених објекта, а у општини Нови Пазар завршено је црпење воде из основне школе "Јован Јовановић Змај" у центру града. Тренутно нема угрожених кућа, а терен се редовно обилази.

Ибар срушио мост

На Косову и Метохији вечерас је река Ибар однела мост који спаја Лепосавић са селом Кутње, док је у Бањској река поплавила 10 кућа и улаз у школу. Мање реке праве проблеме у читавој општини Звечан, делимично и због неодржавања речних корита.

У Пећи је читав центар града под водом. У српским селима око Клине вода носи све пред собом. Људи су принуђени да дежурају, како им не би вода ушла у куће. Вода из речних корита излила се и на локалне путеве о отежава кретање.

На истоку Србије излио се Црни Тимок у општини Бољевац. За сада куће нису угрожене. Ванредна одбрана је уведена на реци Рашки код Рашке. Очекује се пораст водостаја на Банатским водотоцима.

У протекла 24 сата, највише кише пало је на југозападу Србије, више од 30 литара по квадратном метру, па расте водостај на готово свим рекама. У току ноћи се очекује влажан снег и даљи пораст нивоа река.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се