Читај ми!

Пуне руке посла у Ургентном центру

Неуобичајено много пацијената са тешким повредама, изазваним саобраћајним удесима и насиљем збринула екипа Ургентног центра. Само током поподнева промљено више од 400 пацијената.

Дежурна екипа Ургентног центра, током протеклог дана, имала је пуне руке посла. Збринуто је неуобичајено много пацијената са тешким повредама, изазваним саобраћајним удесима, тучама, насиљем.

Само у поподневној смени промљено је више од 400 пацијената са веома тешким повредама. Забележено је више од 50 саобраћајних удеса.

У Ургентном центру збринуто је преко 50 пацијената из саобраћајних удеса, каже шефица Канцеларије за информисање Клиничког центра Србије Зорица Марковић.

"Већина од њих су завршили на неурохирургији и реанимацији, што су озбиљне повреде. Имамо пацијента са раном од убода ножа из села Зуце, пацијенткињу из Петровца на Млави која је упуцана, па је оперисана хитно, радника који је пао са скеле на Зрењанинском путу, па је збинут на неурохиругији", наводи Марковићева.

За лекаре и остало медицинско особље Ургентног центра у вечерњој смени, није било ништа мање посла. Само за два сата збринули су 130 пацијената, углавном са тешким повредама.

У Ургентни центар, у просеку, за 24 сата јави се од 700 до 1.000 пацијената, али се ретко догађа да је већина са тешким повредама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво