Читај ми!

Удружења новинара критикују Бајатовића

Изјава Душана Бајатовића о промени уређивачке политике Радио-телевизије Војводине је притисак на јавни сервис, саопштили НУНС и НДНВ.

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине саопштили су да изјава високог функционера СПС-а Душана Бајатовића о променама уређивачке политике Радио-телевизије Војводине представља притисак на јавни сервис и његову независност, као и директан удар на медијске слободе.

Бајатовић је јуче изјавио да та СПС тражи да се промени уређивачка политика у Радио-телевизији Војводина.

Он је на конференцији за новинаре у Новом Саду рекао да је уређивачка политика у тој медијској кући подређена једној политичкој странци, прецизирајући да се ради о Демократској странци.

"Уколико се хитно не промени уређивачка политика, тражићемо смену свих руководећих људи у РТВ", рекао је Бајатовић.

Како се наводи у саопштењу два удружења достављеном Танјугу, Бајатовић се није позвао ни на једно истраживање, нити је изнео чињенице које на било који начин могу да поткрепе његову тврдњу.

"Бајатовић се овом изјавом прикључио кампањи која се води против војвођанског јавног сервиса, а која је започета прилозима у ултранационалистичким медијима, које уређују или за њих пишу управо Бајатовићеви (бивши?) политички пријатељи и ратни пропагандисти из времена ужасних деведесетих година прошлог века", наводи се у саопштењу.

Напади на РТВ се појављују у тренутку када ова медијска кућа, након више од 20 година материјалне и кадровске девастације, коначно доживљава прави професионални успон и повећава рејтинг и утицај у јавности, а истовремено се налази у тешком положају због нестабилних прихода, наводе НУНС и НДНВ.

Како наводе, Бајатовић медије и даље доживљава искључиво као средство за политичку промоцију, и то и не крије, управо онако како су то представници његове политичке странке чинили током ратних деведесетих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара