Читај ми!

Клиника "Дедиње 2" за две године?

Институт за болести срца и крвних судова Дедиње добио дозволу за изградњу нове клинике на којој би се збрињавали и пацијенти којима је неопходна трансплантација срца, сазнаје РТС. Нова болница - "Дедиње 2" могла би да буде завршена најкасније за две године.

После више од десет година чекања, Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње добио је дозволу Министарства здравња за изградњу нове клинике на којој би се радиле и трансплатације срца, сазнаје РТС.

Нова болница - "Дедиње 2" могла би да буде завршена најкасније за две године и заједно са целокупном опремом коштаће око 25 милиона евра. Изградњом тог објекта решио би се и проблем дугих листа чекања. Тренутно, на операцију срца, само у Институту Дедиње чека више од 2.000 пацијената.

Директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње, проф. др Бошко Ђукановић, каже да би се тај проблем решио са четири операционе сале јер би се број операција удвостручио.

"Можда је то превише оптимистички, али ако би био удвостручен, ми више листе чекања не бисмо имали а онда бисмо могли да оперишемо и стране пацијенте."

Професор Ђукановић каже да је један део простора већ одређен за трансплатације срца као и да имају десет хирурга који су завршили обуку у Хјустону у САД на највишем нивоу за трансплатацију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије