Читај ми!

Решавање стамбеног проблема избеглица

Представљен програм земаља региона којим ће бити решавани стамбени проблеми избеглица. За спровођење програма у Србији обезбеђено више од 335 милиона евра.

У Влади Србије представљен је Регионални стамбени програм Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије, намењен решавању стамбених питања најугроженијих избеглица у региону.

Највећи део средстава прикупљен је на донаторској конференцији у Сарајеву, у априлу прошле године.

Вредност регионалног стамбеног програма је 584 милиона евра, што би требало да реши стамбено питање 27.000 избегличких породица у региону.

За Србију је намењено 335 милиона и 220 хиљада евра.

"Нашим програмом предвиђена је изградња преко 10.000 станова. Предвиђено је да 3.580 породица које су до овога момента започеле изградњу сопствених кућа буду подржане грађевинским материјалом. Предвидели смо да 1.200 породица добије монтажне куће и да помогнемо куповину сеоских домаћинстава за око 2.000 породица", каже Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Србије.

За помоћ се могу пријавити избегли у све четири земље региона које нису решили стамбено питање.

"У томе ће нам помоћи УНХЦР И ОСЦ, који ће уз посебно развијене критеријуме рањивости допринети томе да дођемо до оних најугроженијих који нису решили стамбено питање 1 15 20 програм хоће решити стамбена питања свих особа избеглих између земаља региона, али није амбициозан да реши сва избегличка и расељеничка питања", каже Марио Ненадић, помоћник министра за људска права и избеглице БиХ.

Програм је намењен избеглима и прогнанима у региону од 1991. до 1995. године, а требало би да омогући да се затворе сви колективни центри.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара