Читај ми!

Јагодински студенти отпутовали у Беч

У две одвојене групе 400 јагодинских студената отпутовало је Беч. Од ове посете корист ће имати и "Јагодинска пивара" и Фабрика каблова чији се директори налазе у делегацији, рекао Председник скупштине града Драган Марковић Палма.

Група од 220 студената кренула је за Беч аутобусима у недељу 03.марта, док је група од 180 студената, пут аустријске престонице кренула данас са аеродрома "Никола Тесла".

Председник скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма, који се налази на челу делегације, поручио је политичарима , на конференцији за новинаре на аеродрому "Никола Тесла", да се не баве само негативним темама које, како је рекао, уништавају Србију.

"Последња негативна тема било је млеко. Да ли се то скреће пажња са нечег другог. Него, хајдемо да радимо нешто што је позитивно и од чега ће грађани Србије имати користи, као што то ради град Јагодина, рекао је Марковић.

Према његовим речима, од те посете Бечу корист неће имати само студенти већ и 'Јагодинска пивара' и Фабрика каблова чији се директори налазе у тој делегацији. "Они путују у Беч на пословне разговоре са фабрикама из њихове бранше у циљу економске сарадње", додао је Марковић.

Како је напоменуо Марковић, жели да доведе инвеститоре у Србију, али и да позове све Србе који раде у дијаспори, да не буди више гастајбартери у Европи, већ да дођу у Србију, донесу капитал и буду послодавци

"Средства за боравак и смештај студената, као и приликом ранијих путовања које организује град Јагодина, обезбедили донатори", навео је председник јагодинске скупштине.

Марковић је рекао да у Беч иду студенти из Јагодине и студенти из других градова који у Јагодини студирају, а има их око 2000 хиљаде.

"Желимо да се разликујемо од других градова, да студенти који код нас дођу имају јединствене привилегије као што су путовања у иностранство, бесплатне посете Аква парку, Музеју воштаних фигра, ЗОО врту, бесплатан превоз", навео је Марковић.

Према Марковићевим речима, локална власт се бори за децентрализацију, јер Србија није само њен главни рад, већ и Врање, Лесковац, Бора, Крагујевац, Чачак, Краљево, Јагодина.

"Циљ је да се младим људима омогући да по завршеном школовању остану код куће, а то ће бити могуће само ако им се обезбеди посао", навео је Марковић.

Марковић је оценио да је важно да је и студенти осете ту привилегију као што је осећају политичари и да они могу да оду и Европу и виде како изгледа.

Планом путовања је предвиђено да студенти посете Универзитет у Бечу, дворац Шенбрун и друге истроријске и културне уставнове те метрополе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара