Читај ми!

Пренос фиксних бројева 2014?

Оператерима фиксне телефоније Рател предлжио одлагање рока за увођење преносивости фиксних бројева за април 2014. године. Та могућност значи да корисник задржи број, а промени оператера, којих у Србији има четири.

Републичка агенције за електронске комуникације (Рател) упутила је оператерима фиксне телефоније у Србији предлог којим се рок за увођење преносивости фиксних бројева одлаже за април 2014. године, сазнаје агенција Бета.

Тим предлогом, према информацијама Бете, предвиђено је да Телеком Србија започне фазну реализацију тог задатка од 1. октобра ове године, а да је заврши до 31. марта 2014. године.

Примена правилника о преносивости бројева у фиксној телефонији требало је да почне 1. децембра 2012. године, али је одложена, јер Телеком Србија, који има највеће учешће на српском тржисту фиксне телефоније, није био спреман за то.

Директор Ратела Милан Јанковић потврдио је агенцији Бета да је оператерима фиксне телефоније упућем предлог и да у наредна два до три дана очекује одговоре. Истиче да пре завршетка консултација не може да саопшти више детаља.

Како је рекао Јанковић, о проблему одлагања увођења преносивости бројева у фиксној телефонији разговарао са представницима Министарства трговине и телекомуникација, након чега је упућен предлог оператерима.

Услуге фиксне телефоније у Србији пружају, поред Телекома Србија, још три компаније: Ес-Бе-Бе, Теленор и Орион телеком.

Кабловски оператер Ес-Бе-Бе почео је да пружа услуге фиксне телефоније у децембру 2012. године, телекомуникациона компаније Теленор почетком 2011. година, а услуге пружа и Орион телеком, али је њихово учешће у том сегменту тржишта мало.

Примена правилника о преносивости омогућила би корисницима да промене оператера уз задржавање истог телефонског броја. Та услуга у мобилној телефонији уведена је у јулу 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара