Читај ми!

Суде се због наследства већ четири деценије

Апелациони суд разматра предмет стар 40 година, што је и најстарији предмет у овој правосудној институцији, а ради се о спору око наследства.

Најстарији предмет који разматра Апелациони суд у Београду датира од пре 40 година и то је спор око наследства.

Предмет је покренут пред некадашњим Окружним судом у Београду 1972. године, настављен пред Четвртим општинским судом у Београду, а затим 2010. године и пред Првим основним судом. Апелациони суд га је добио 2. октобра 2012. године.

Како је речено агенцији Бета у том суду, током поступка који је трипут прекидан, било је стотинак рочишта, а променило се 11 судија.

Првобитно је било шест тужитеља и 20 тужених, али су неки преминули током поступка.

Пошто многи од сведока не живе у Београду, поступак је успорен тиме што су они морали бити саслушани уз посредовање других судова, "замолним путем".

Прва пресуда, некадашњег Окружног суда у Београду, из 1991. године, по жалби је укинута, а предмет му је враћен на поновно суђење.

Пресуда о којој Апелациони суд сада одлучује, донета је 29. маја 2012. године. Када тај суд пресуди, на чему се сада ради, поступак ће бити правноснажно окончан после више од четири деценије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара