Читај ми!

Истрага због дезинформација о млеку

Млеко и производи од млека који су у продаји на територији Србије, у потпуности су исправни и немају штетне последице по здравље, оценила Влада. Надлежне службе истражиће да ли су о исправности млека даване нетачне информације, да би се, како наводи Влада, "уништила српска агроиндустрија".

Влада Србије саопштила је да су млеко и производи од млека који су у продаји на територији Србије, у потпуности исправни и да немају штетне последице по здравље грађана.

Надлежне инспекције и службе повукле су из продаје млеко за које постоји било каква сумња у погледу квалитета и узорци су послати на експертизу у кредибилне међународне лабораторије.

Детаљно се обављају ванредне анализе сировог млека и млечних производа, као и сточне хране. Уведене су и појачане контроле увозног млека.

Надлежне службе ће обавити истраге због сумњи да се нетачним информацијама о наводном неисправном млеку уништава српска агроиндустрија и тржиште и покушавају створити услови да се у Србију увози сточна храна од генетски модификованих организама, закључено је на седници Владе Србије.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић рекла је јутрос за РТС да је млеко које није повучено из продавница безбедно за употребу.

Покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић рекао је да се проблем са млеком може решити за 15 дана и да су покрајинске власти формирале стручни тим за млеко. 

Критеријуми за енергетске купце

Влада Србије је на данашњој седници донела уредбу којом се прописују критеријуми, начин заштите, услови, рокови и поступак за утврђивање статуса енергетски заштићеног купца, саопштено је после седнице.

Услов за стицање статуса енергетски заштићеног купца јесте укупан месечни приход до 12.900 динара за домаћинство са једним чланом, до 18.786 динара за домаћинство са два и три члана, до 24.672 динара за домаћинство са четири и пет чланова и до 30.558 динара за домаћинства са шест и више чланова, наводи се у саопштењу.

"Ова уредба је донета с циљем да се заштите социјално најугроженији слојеви становништва и подстакну реформе енергетског сектора у Србији", наводи Влада Србије.

Влада је одлучила и да се уплати допринос за здравствено осигурање за 16.856 запослених у 122 предузећа у реструктуирању и за чланове њихових породица за наредна три месеца.

На основу података Пореске управе, Влада се сагласила да се на терет буџета измире доспеле обавезе по основу доприноса за обавезно здравствено осигурање у износу од 229,7 милиона динара.

Влада Србије именовала је Веру Стоиљковић за вршиоца дужности директора Института за вирусологију "Торлак" и донела решење о давању сагласности за именовање Момчила Бабића за директора Републичког фонда за здравствено осигурање.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво