Читај ми!

Омбудсман позвао функционере на одговорност

Заштитник грађана Саша Јанковић позвао надлежне министре и друге функционере на одговорност у вршењу дужности и предузимање "енергичнијих мера" за спречавање опасности по здравље грађана због могуће неисправности и штетности млека.

Надлежне министре и друге функционере заштитник грађана Саша Јанковић позвао је на одговорност у вршењу дужности и предузимање "енергичнијих мера" за спречавање опасности по здравље грађана због могуће неисправности и штетности млека.

"Јавно позивам надлежне министре и друге функционере на одговорност у вршењу дужности, а пре свега на енергичније мере како би се спречила опасност по здравље грађана и да би се тачно, недвосмислено и брзо информисала јавност, уместо да се противречним изјавама и гестовима збуњују грађани", навео је Јанковић у саопштењу.

Јанковић је указао да га посебно забрињава то што се питања повезана са здрављем грађана, које треба да буде приоритет у раду органа јавне власти, користе за распламсавање политичких обрачуна.

Заштитник грађана жели да, како је саопштено, укаже да грађани своје политичке представнике не бирају да би се они борили за рејтинге странака којима они припадају, него да би се старали о јавном интересу.

Он је истакао да је неопходно да се зна да ли опасност прети само од евентуално штетног млека, или и од других производа, и шта је предузето да се спречи коришћење затроване сточне хране која не утиче само на квалитет млека.

"Мора се утврдити и одговорност због чега национална референтна лабораторија, о чијем је оснивању држава одлучила пре шест година и у чије опремање је Европска унија уложила милионе евра, до данас не ради, због чега је европски донатор прекинуо испоруке већ обезбеђене опреме", затражио је омбудсман.

Јанковић је затражио и да се саопшти шта је учињено по пријавама најмање једног републичког ветеринарског инспектора који је годинама уназад службено обавештавао и подносио пријаве због незаконитости на путу хране од произвођача до потрошача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво