Читај ми!

Светски путник из џепа грађана!

Александар Влајковић, заменик директора Кaнцеларије за сарадњу са дијаспором, рекордер по дужини службеног пута и трошковима, пише лист "Ало".

У тексту под насловим "Светски путници из џепа грађана" београдски лист Ало наводи да је за само три и по месеца Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону  на путовања потрошила чак више од два милиона динара!

Убедљиви рекордер по дужини службеног пута је заменик Влајковић, који се управо враћа са двонедељне турнеје по Аустралији, у којој је боравио, како објашњавају у Канцеларији, у организацији нашег дипломатско-конзуларног представништва, а на позив делегата Скупштине дијаспоре и Српске православне цркве, пише Ало.

Према сазнањима тог листа, Влајковић је само за авионску карту, хотелски смештај и дневнице потрошио најмање 400.000 динара (нешто мање од 5.000 долара).

У Канцеларији, како пише Ало, објашњавају да су службене посете и дужина боравка сведени на минимум због штедње и одговорности према пореским обвезницима Републике Србије, тако да су, имајући у виду да се област деловања Канцеларије налази ван граница земље и да су посете тим земљама део рада, службена путовања била у земљама у којима је дијаспора најбројнија или суочена са одређеним проблемима које треба хитно решавати.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво