Читај ми!

Протест због тровања паса

Група Новосађана протестовала због бацања отрова од којег страдају пси. До сада већ угинуло неколико паса, угрожена и деца.

Стотинак Новосађана протестовало је у центру града због учесталог бацања отрова којима се трују пси у граду.

Они су затражили од градске власти да истражи овакве случајеве и открије кривце, тако што ће се прегледати сви снимци сигурносних камера у граду.

Носили су хируршке маске преко уста, транспаренте "Данас пси, сутра деца", као и фотографије паса на којима је писало "Ја више не трчим, мене више нема".

Грађани су израдили и мапу ризичних локација. Они свакодневно путем друштвених мрежа на интернету размењују информације и фотографије у вези са локацијама на којима је наводно бачен отров.

Како су медији раније јавили, због овог отрова неколико паса је већ угинуло, а осим животиња, угрожена су и деца која се на тим местима играју.

Поједини ветеринари су потврдили тровање паса и рекли да су животиње имале исту клиничку слику - недуго након шетње, пси су почињали да се тресу, некоординисано крећу и јако да балаве.

Додали су да је реч о отрову који брзо делује и који захтева брзу и одговарајућу помоћ ветеринара.

Власницима паса је препоручено да их воде на повоцу, да им стављају брњицу и да више шетају по асфалту.

На појединим локацијама у граду, Новосађани су истакли и упозорења на којима, поред цртежа пса, стоји и упозорење: "Опрез! Бачен отров!"

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије