Читај ми!

Злоупотреба скривене камере

Поставља се питање ко је одговоран што је премијер био жртва скривене камере. У кабинету председника Владе кажу да Дачић није дозволио да се спорни снимак емитује, и да ће случај, којим се руши углед државе, бити испитан. И НУНС осуђује квази интервју.

После објављивања снимака скривене камере у којој је жртва био премијер постављају се питања како је могуће да Ивица Дачић буде гост измишљене емисије, мета неслане шале, како је снимак доспео у новине и на Ју тјуб, и ко је за то крив.

У кабинету председника Владе кажу да премијер није дозволио да се спорни снимак емитује, и да ће случај, којим се руши углед државе, бити испитан. И НУНС осуђује квази интервју јер је, сматрају, премијер био изложен провокацији на неприхватљив начин.

Скривена камера "Немогуће мисије" показала је, нажалост, да је у Србији све могуће. У држави, за коју је Ивица Дачић недавно рекао да није "банана држава", брине откуд он, као премијер, у скривеној камери.

"То се десило зато што је мој шеф и премијер Ивица Дачић доста отворен и пријатељски настројен према свим новинарима, а не само према дотичној новинарки која је радила интервју", рекао је специјални саветник премијера за националну безбедност Ивица Тончев.

Према његовим речима, због тога је премијер изашао у сусрет и направио први интервју, за наводну нову емсију која тек креће да се емитује и зато су они тражили да то буде интервју са премијером.

Спорни снимак није смео да оде у јавност без дозволе премијера, кажу у његовом кабинету.

Када се интервју завршио, каже Тончев, пришао је власник лиценце или уредник те емисије "Немогућа мисија" и рекао да се нада да ће заједно погледати снимак.

"Питао је мог шефа, сад ћу вам цитирати: ја се надам да ћемо погледати заједно снимак и да ћемо добити дозволу за емитовање, ако је могуће", навео је Тончев.

На питање да ли су они добили дозволу за емитовање, Тончев каже да никада нису добили дозволу за емитовање, "нити усмену нити писмену дозволу за емитовање, ни детаља ни целе емисије".

Осим питања откуд премијер у тој емисији, има и оних ко и да ли реагује у неочекиваној ситуацији.

Председник Друштва Србије за односе с јавношћу Иван Јакшић рекао је да је пи-ар морао да прекине снимање када је дошло до оваквих компромитујућих сцена и момената.

Колумниста листа "Данас" Драгољуб Петровић рекао је да су у овом случају криви продуценти који су једну такву ствар хтели да органзују, јер је она у самом старту дегутантна, а како је рекао, и премијер је на неки начин одговоран што је пристао да учествује.

У међувремену, продуценти "Немогуће мисије" одустали су од емтовања целог интервјуа, али сматрају да премијер греши што је забрањује емитовање емисије јер би се, како кажу, видело како је професионално и без коментара завршио интервју, без обзира на несвакидашње околности.

Претходно је Радиофузни савет препоручио емитерима да се уздрже од емитовања тог и сличних садржаја. Међутим, део емисије хит је на Интернету и диже тираже домаћих таблоида. Стигао је и до страних таблоида, па и Ци-Ен-Ена.

Дачића је у скривеној камери интервјуисала манекенка Бранка Кнежевић, која је била у краткој сукњи и у једном тренутку било је видљиво да није имала доњи веш.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво