Читај ми!

Преминуо Борислав Милошевић

У Београду је ноћас преминуо Борислав Милошевић, старији брат бившег председника СРЈ и Србије Слободана Милошевића.

Старији брат бившег председника Србије Слободана Милошевића, Борислав Милошевић, преминуо је ноћас у Београду, саопштио је Институт земаља Заједнице независних држава у Москви. 

"Ноћас у два сата, после дуге и тешке болести, у Београду је преминуо Борислав Милошевић", наводи се у саопштењу Института. Функционер СПС-а Бранко Ружић потврдио је Танјугу да је Милошевић преминуо ноћас у Клиничко-болничком центру "Дедиње".

Рођен је 1934. године у Никшићу, одакле су се отац Светозар и мајка Станислава преселили почетком Другог светског рата у Пожаревац, где су 1941. године добили и сина Слободана.

На почетку политичке каријере Борислав Милошевић је био активан у међународном сектору Централног комитета СКЈ, а седамдесетих година је почео дипломатску службу у Русији.

Био је преводилац Јосипу Брозу Титу током осетљивих разговора вођених у четири ока са тадашњим председником Совјетској савеза Леонидом Брежњевом.

Амбасадор СР Југославије био је најпре у Алжиру, а затим од 1998. године у Русији.

После пада Слободана Милошевића и након промене власти 5. октобра 2000. године још извесно време остао је на месту амбасадора СРЈ у Москви.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се