Читај ми!

Математички дрим тим

При прављењу "Новог дрим тима", како у Математичкој гимназији зову освајаче четири медаљe у Бугарској, пресудили су резултати са државних такмичења и тестирање у самој школи, јер званичних припрема није било.

Ученици Математичке гимназије из Београда освојили су једну сребрну и три бронзане медаље на Међународном такмичењу "Роман Хајнацки" у Бугарској. На такмичењу је учествовало 300 ђака од четвртог до седмог разреда из Бугарске, Русије и Србије.

Сви имају по тринаест година и иду у исто одељење седмог разреда при Математичкој гимназији. Најбоље се пласирала Анастасија Илић, која је освојила сребрну медљу.

"Па нијансе су стварно мале, задаци су су били ташки, али урадили смо их некако", каже Анастасија. Лазар Радојевић, који је освојио бронзу каже да је медаља за њега одличан успех.

Први пут у екипи су и близанци - Марко и Игор Медведев, освајачи бронзане медаље.

"Супер је било организовано, било је пуно деце", каже Игор, а Марко додаје да је више било алгебре, а да су задња два задатка била претешка, тако да их скоро нико није урадио.

При прављењу "Новог дрим тима", како их у школи већ зову, пресудили су резултати са државних такмичења и тестирање у самој школи.

"Званичних припрема није било. Ово је било на основу оног знања које су добили на часу и задатака које су сами радили код куће", каже Јелица Јевремовић, вођа тима.

Конкуренција је била јака јер само у Бугарској постоји десетак математичких гимназија, које важе за најбоље у свету и у којима се школују ученици од трећег разреда основне школе.

"Очигледно је да се границе све више спуштају како у спорту тако и у математици. Ми за сада немамо то у плану у некој блиској будућности, али вероватно ће се о томе размишљати", каже Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије.

Млади математичари се већ спремају за наредно такмичење. Жеља им је да освоје још медаља, да остану у истом тиму и истом одељењу до краја средње школе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се