Читај ми!

Селаковић на прослави Савиндана у Куманову

Свети Сава је највећи, најтрајнији и најподстицајнији камен темељац у настајању, расту и трајању српског народа, изјавио министар правде и државне управе Никола Селаковић у Куманову.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић присуствовао је, као изасланик председника Србије, свечаности поводом прославе Савиндана у Куманову, где је поручио да је Свети Сава највећи, најтрајнији и најподстицајнији камен темељац у настајању, расту и трајању српског народа.

На свечаности у том македонском граду, Селаковић је рекао да је 27. јануар посебан дан, јер окупља српски народ и буди сећање на једног од највећег ујединитеља српског народа Светог Саву.

Министар је нагласио да се Савин дух подједнако осећа и слави у Македонији, као и у Србији.

"Он је највећи, најтрајнији и најподстицајнији камен темељац у настајању, расту и трајању српског народа. Зачетник је наше писане књижевности, творац Српске православне цркве, први, највећи и по много чему једини црквени законодавац, покретач и организатор првих здравствених установа. Био је и мудар и проницљив државник, када је то било потребно, саветодавац сваком човеку", нагласио је Селаковић.

Селаковић је рекао да српски народ у Србији и Македонији повезује богата историја, подсетивши да се прошле године навршило 100 година од Кумановске битке, где су се Срби борили за своју земљу, за своју слободу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара