Читај ми!

Београд ће више улагати у образовање

Градоначелник Београда Драган Ђилас каже да ће Београд, као и претходних година, више средстава и пажње посветити образовању. У овој земљи још нисмо схватили да улагање у образовање није расход, већ да представља приход, поручује Ђилас.

Град Београд ће настојати да, као и ранијих година, више средстава и пажње посвети образовању, рекао је градоначелник Драган Ђилас.

На пријему који је у Старом двору организован за директоре београдских школа, поводом прославе Светог Саве, Ђилас је нагласио да на улагање у образовање не треба гледати као на расход, већ да је то приход.

"Када то будемо схватили биће нам свима лакше, а ова земља ће бити развијенија, просперитетнија и срећнија за живот", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, Србији неће уштедети уколико у свакој школи отпусти или прогласи технолошким вишком једног или два професора, већ је питање имају ли наставници адекватан програм, да ли програм може да се смањи и како да се омогући наставницима да што више разговарају са децом, како би она постала бољи људи.

"Ако у томе успемо, имаћемо много више толеранције, а много мање агресивне деце", каже Ђилас.

Ђилас је рекао да ако сви раде на побољшању образовања и ако се у ту област улаже довољно, Србији ће можда бити потребно још 20.000 нових професора, наставника и учитеља који ће деци помоћи у савладавању градива као и да постану боље особе.

"Када дођемо до тога да у Србији са једноцифреног процента оних са високим образовањем пређемо на двоцифрени проценат, онда ћемо нешто урадити", нагласио је Ђилас.

Градоначелник Београда најавио је да ће град и даље улагати у образовање, подсећајући да је већ доста тога урађено на том плану, попут обезбеђивања два комплета уџбеника за школарце.

Ђилас је обећао да ће град учинити све да се заштити професорско-наставничка професија, као и да ће помоћи деци да би ова земља, како је напоменуо, кренула напред.

Пријему у Старом двору присуствовали су и заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић, директор владине Канцеларије за сарадњу са црквама и традиционалним верским заједницама Милета Радојевић, као и представници Српске православне цркве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара