Читај ми!

Више новца за Народне кухиње

Догодине ће бити обезбеђено више новца за Народне кухиње, поручила секретар Црвеног крста Србије Весна Миленовић и најавила да је Црвени крст предложио отварање и три нове Народне кухиње - у Бечеју, Србобрану и Нишу.

Секретар Црвеног крста Србије Весна Миленовић изјавила је да ће догодине бити обезбеђени оброци за 34.600 корисника Народних кухиња, што је за 4.000 више у односу на ову годину.

Миленовићева је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекла да је средства обезбедило Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и да је Црвени крст Србије предложио отварање и три нове кухиње - у Бечеју, Србобрану и Нишу.

"Корисници Народних кухиња су све више људи који остају без посла и имамо сталне категорије самохраних старачких домаћинстава који су без икаквих примања", нагласила је она.

Миленовићева је истакла да међу корисницима Народне кухиње има и око 10.000 деце, односно младих, млађих од 18 година, којима је то једини оброк у току дана.

Упитана да ли држава брине довољно о најсиромашнијима, Миленовићева је одговорила да брине и да је за следећу години држава издвојила око 600 милиона динара за пакете у којима ће бити храна и средства за хигијену за најсиромашније у 105 средина.

Она је указала да сиромаштво постоји и у селу и у градовима, али да је најизраженије на југу и југоистоку земље.

"Само у Београду има око 1.000 бескућника и толико деце. Међу бескућницима је 20 одсто високо образованих, а 30 одсто са средњом школом и то су, углавном, људи који су завршили на улици због распадања породице", рекла је Миленовићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара