Читај ми!

Четири године РТС Дигитала

Пре четири године почело дигитално емитовање Програма културе РТС Дигитал, првог и јединог тематског дигиталног програма културе и уметности у овом делу Европе.

Телевизија Београд почела је емитовање редовног програма пре 54 године, а пре четири године почело је дигитално емитовање Програма културе РТС Дигитал, првог и јединог тематског дигиталног програма културе и уметности у овом делу Европе.

Најпре је био звук, а потом је стигла и слика. Прво црно-бела, а онда у боји. У почетку је било неколико сати програма, и то не сваки дан, а сада програм траје 24 сата. Донедавно је била потпуно аналогна, а од пре четири године уз звуке Моцартове музике, почела је ера дигиталног емитовања у Србији.

"Тим који уређује овај програм, сарадници, пријатељи, поштоваоци већ четири године живе у доба дигиталне телевизије. Наша обавеза од првог дана јесте да поведемо гледаоце у будућност. Одговорност је огромна да уз квалитетне програмске садржаје, музичке, културно-уметничке покажемо шта је то телевизија будућности",каже одговорни уредник РТС Дигитала Татјана Ћитић.

Још један јубилеј РТС дочекује са добрим резултатом.

"Чини ми се да у томе успевамо јер ове јесени бележимо двоструко већу гледаност него прошле године", каже Ђитићева.

У пету годину РТС Дигитал улази са премијерним програмом и своје гледаоце уводи у бескрајне креативне просторе дизајна, уметности и мита, архитектуре, скривеног живота уметничких дела, блага из прошлости.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара