Читај ми!

Округ Виго непогрешив од 1952, сад изабрали Трампа

Бирачи округа Вигo из америчке савезне државе Индијане тачно су предвидели председника на свим изборима од 1888. године, уз само два изузетка. Будући да су овог пута тесно изабрали Доналада Трампа, а Џо Бајден је много ближе циљу изборне трке, ово би могао бити и трећи изузетак.

Да би се сазнало ко ће освојити Белу кућу, треба само проверити резултате гласања у округу Виго америчке савезне државе Индијане.

Гласачи овде тачно су предвидели председника на свим изборима од 1888. године, уз само два изузетка. Виго је један од само неколицине округа у Сједињеним Државама који деценијама имају победнички низ.

Послeдњи пут када је председнички кандидат који је победио на изборима а није био већински миљеник бирача округа Виго био је Двајт Ајзенхауер 1952. године. 

Структура становништва није етнички разнолика – 85 одсто људи у Вигу је беле расе. Међутим, што се тиче насеља, реч је о комбинацији руралних делова и урбане заједнице.

Мештани кажу да се рурални део земље нагиње републиканцима, док је градско становништво најчешће гласа за демократе. Ипак, актуелни градоначелник је републиканац.

Када је реч о председничким изборима, бирачи су склонији да се опредељују према личности кандидата без обзира на партијску припадност.

Виго је гласао за Доналда Трампа 2016. године, четири године након што је подржао Барака Обаму и тако уназад деценијама.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво